Logotype Detektiv : Mattissons detektivbyrå

Kundinformation

Mattissons detektivbyrå är en traditionell detektivbyrå som startades 1996 och har haft samma innehavaren sedan starten för nästan 20 år sedan. De första åren hade företaget ett annat namn. Företagets kontor finns i skåne men utför utredningar över hela landet samt i Danmark. Jag som är innehavare arbetade 1977-95 med foto och bildjournalistik. 1996 startade jag detektivbyrån och har arbetat heltid med den sedan dess.

Företagets arbetsområde täcker samtliga traditionella discipliner såsom bakgrundskontroller, spårning, diskret informationsinsamling och verifikation. Jag utför uppdrag till både företag och privatpersoner.

  • Allmänna undersökningar
  • Personundersökningar
  • Bakgrundsundersökningar
  • Eftersökning av personer
  • Familjeärende
  • Otrohetsutredningar
  • Anställningskontroller
  • Verifiering av information
  • Internationella uppdrag

Om du vill göra en förfrågan om ett uppdrag så kan du antingen ringa eller skicka ett email. Försök att sammanfatta ditt problem i ett par meningar så ska jag ge dig ett besked om vi kan hjälpa dig och uppskatta kostanden för uppdraget. Du behöver inte känna dig generad över att berätta om dina problem, efter nästan 20 år i branschen så kan jag lova att jag sett och hört det mesta. Vi behandlar naturligtvis alla kunder med diskretion.

Mattissons detektivbyrå är ett företag som är registrerat och som innehar F-skatt. Företaget är sedan år 2000 medlem av WAD, World Association of Detectives. För att få bli invald som medlem i WAD krävs att man arbetat heltid i yrket sedan flera år.

Om en klient skulle behöva hjälp med ett uppdrag i något annat land har jag även tillgång till ett stort nätverk av kollegor i hela världen.

Jag förbehåller mig rätten att avböja vissa typer av uppdrag; t ex om det gäller att skaffa fram information och det är uppenbart att det ska användas i brottsligt syfte. Jag avböjer även uppdrag som t ex innebär olaga intrång.
Av hänsyn till mina klienters integritet kan jag tyvärr inte ta emot praktikanter.Mediearkiv

Läs gamla tidningsartiklar om mig i Kvällsposten 961104 eller Sydsvenskan 970401.
Efter att i åratal hållit mig borta från alla intervjuer så valde jag från 2009 att delta i ett antal mediesammanhang. På våren deltog jag i en teve-intervju för tv4 + Kattis programserie om relationer. Jag berättade om folk som vände sig till privatdetektiver därför att de misstänker att partnern är otrogen.

Hösten 2009 var jag med i tidningen Laura och i Aftonbladets söndagsbilaga.

Under hösten 2009 var jag uppe i Härnösands tingsrätt och vittnade vid en rättegång om en bedragare som jag avslöjade 2006. Fallet gällde en kvinna som blivit lurad av en sol och vårare. Mannen dömdes hösten 2009 för grovt bedrägeri.

Här är en tidningsartikel om Härnösandsfallet:

Expressen

I januari 2011 blev jag intervjuad i tidningen Dagens ETC. Länken till den artikeln ligger inte längre kvar på nätet.

Den 15 februari 2011 medverkade jag i ett reportage i tv-programmet Veckans brott. Camilla Kvartoft var med mig ute på uppdrag i Malmö under en dag. Reportaget ligger tyvärr inte kvar på internet eftersom rättigheterna för programmet har gått ut.

Den 17 september 2011 blev jag intervjuad i Helsingborgs Dagblad:

Helsingborgs Dagblad

Radio


P1 Dokumentär 2013 Privatdetektiv Mattisson

Den 1:e december 2010 blev jag intervjuad i nattradion.
Här är en länk till en ljudfil:

Vaken med P3 & P4 / Intervjun 05.40

Sen så blev jag inbjuden som gäst till radioprogrammet P3 Morgonpasset i Stockholm den 26 oktober 2009.
Här är några ljudfiler från sveriges radios arkiv:

Morgonpasset del 1

Morgonpasset del 2

Morgonpasset del 3

Morgonpasset del 4

Andra kontaktvägar

Ibland så händer det att folk inte kan komma i kontakt med oss på de vanliga kontaktvägarna. Om du t ex har ett hotmail-konto som du skickar mail från kan det hända att brevet studsar tillbaka till din brevlåda. Det kan bero på att vårt spamskydd har stoppat ditt brev. Om det skulle hända så prova att skicka till vår alternativa brevlåda.
mattissons.detektivbyra snabela gmail.comHem